Hangváltók Székelyudvarhelyen

A négy könyvet bemutató rendezvény plakátja

December 27-én este Hangváltás? címmel került sor a Portré kávézóban négy székelyudvarhelyi származású vagy a városhoz valamiképp ragaszkodó költő: Farkas Welmann Éva, Bálint András, Márkus András és Noszlopi Botond bemutatkozására. A közönségtalálkozó ürügyét frissen megjelent köteteik szolgáltatták. A szerzőket László Noémi költő, Farkas Welmann Endre író-költő és Elek Tibor irodalomtörténész, a Bárka főszerkesztője méltatta, az est házigazdája Murányi Sándor Olivér író volt. A rendezvény létrejötte László János nagyvállalkozónak köszönhető.

Az ünnep részben elsikkasztotta az estet, kettévágta a beharangozás folyamatát, a könyveket sem lehetett előtte elolvasni, de kitartásunknak és következetességünknek köszönhetően az eltelt napok során – bár Szilveszter és az újév megünneplése következett, ami tudvalevőleg nem kedvez az ilyen jellegű kulturális eseményeknek – azért lapozgattuk a köteteket.

Népes volt az érdeklődők tábora (Murányi Sándor Olivér felvétele)

Kezd immár összeállni az a kép, amelyen megmutatkoznak az egyéniségek, illetve a közös nevező, ami összetartja, illetve elválasztja egymástól a „hangváltókat”. A következő napokban – amint azt az újságkészítés szüneteiben való szabadabb fellélegzés lehetővé teszi – mind a négy szerzőt és az új könyveket is bemutatjuk sorban a KultúrHon olvasóinak.

Simó Márton